En bra start

Nu syftar faktiskt inte titeln på Brynäs spännande projekt, utan helt enkelt att jag tycker tisdagens supportrmöte var just detta. En bra start på någonting som kan bli riktigt bra. Transparens och direkt kommunikation med medlemmar etc, har ibland lämnat lite att önska när det kommer till Brynäs. Därför är tisdagens initiativ ett steg i rätt riktning.

Jag tycker Johan Stark gör ett gott intryck vad gäller hans insikt i det minst sagt usla läget föreningen befinner sig i. Han hymlar inte att det är åt helvete och det krävs otroligt mycket jobb för att ta oss ur detta.

Sen räcker det ju tyvärr inte med insikt och god vilja, för att få skutan på rätt köl igen. Det krävs en plan och att den följs. Här är väl där informationen blir mer knapphändig, vilket jag till viss del kan förstå. Forumet är inte lika lämpat för djuplodande analyser, som det är för raka och ärliga svar på oroliga frågor.

Som jag ser det finns det behov för både möten som i tisdags, men även möten på en annan nivå, med djupare analyser och diskussioner. Troligtvis med mindre, och mer riktade grupper.

Inför mötet hade jag en hel del frågor nedtecknade. Jag ställde faktiskt inte en enda av dem, dels berodde det på att de fick sitt svar, men huvudorsaken var mest att jag inte tror att jag skulle få ett, på grund av tidsbrist, tillräckligt ingående svar under mötet.

Frågor av mer strategisk natur bollades mer eller mindre över till den kommande styrelsen. Kanske borde även styrelsen bjuda in till liknande möte? Deltagit på detta möte? Det tycker i alla fall jag. Det här med att det är upp till styrelsen att välja väg, kan jag såklart förstå. Dock blir jag ju lite orolig över att det innan dess saknas utstakad riktning. Nog för att det snart är årsmöte, med möjligen förändrad sammansättning av styrelsen. Det skall dock, i mina ögon, inte spela nån roll. Strategin, den röda tråden, bör vara mer varaktig/långsiktig än endast en mandatperiod.

Nu är det dags för oss medlemmar att inte göra samma misstag som Brynäs gjort vid de två senaste gulden, vara nöjda. Detta var bara början. Nu ökar vi kraven och stödet, så samtliga som jobbar med att bärga ett guld till vår anrika förening både känner press och inspiration.

Publicerat av

Håkan Fahlstedt

Född brynäsare och har besökt Gavlerinken sedan treårsåldern. Gjorde några år som supporterklubssordförande. Gick vidare till att bli sponsor och nu tycker jag mest. Här tänker jag fokusera på saker runt Brynäs, mer än matchanalyser.

Lämna ett svar