DU HAR FEL!

”Vidrig tackling, minst tio matchers avstängning!”

”Nä, han har för fan ansvar för att titta upp”

”Det är ingen jävla innebandy, snart skiter jag i detta och kollar NHL i stället, där får man tacklas.”

”Den tar rakt i huvudet”

”Nä, den träffar någonstans vid höften”

Känner ni igen kommentarerna? Om inte är det bara att titta till en kvällstidning eller sociala medier dagen efter match. Det ser likadant ut varje omgång. Vad som är värre, det ser likadant ut i tv-studios, och radiohytter eller för den delen i de konferensrum där disciplinnämnden sammanträder. Möjligen är väl språket mer vårdat på de senare ställena. Dessa meningslösa diskussioner, där parterna har svårare att enas än Israeler och Palestinier. Det enda de kommer fram till, är att den andre parten har fel.

Det här kan ju inte fortsätta, alla har sin version av sanningen, men knappt någon har en likstämmig bild av det hela. Fråga två domare t ex de kan ha helt olika bild av samma situation, och det gör ju att vi är illa, illa ute.

Det enda som kan rädda denna situation är att SHL hittar en trovärdig, kompetent, auktoritär och pedagogisk person, som kan gå igenom vad det är som gäller. Disciplinnämnden har ett förtroende som verkligen är i botten, och det är katastrof i sig, men det riskerar nu att skada svensk hockey rejält. Jag har inte riktigt några bra förslag på vilken person jag tycker SHL ska lyfta fram, men det är INTE Peter Andersson. Hans tafatta försök att leka Brendan Shanahan, är minst lika pinsam som nuvarande situation. Men en kombination av Kuben, Börje Salming och Sanny Lindström kanske? Börje skulle lägga tyngd bakom det hela, Kuben har kunskapen och erfarenheten och Sanny har dels spelarnas synvinkel och känns som om han tillför lite uppdaterad syn än de andra två ”gubbarna”. Sen tror jag Sanny, med lite coachning, kan leverera informationen på ett pedagogiskt sätt. För där är den viktigaste delen, den här tacklingen är ok för att… Den här är inte ok, för att… Detta ska repeteras med så många situationer det bara är möjligt. Ju fler desto bättre. Spelare tränare, domare, publik etc MÅSTE ha en mer samstämmig bild över vad som är ok och inte. Annars går vi en dyster och kommentars rik framtid till mötes.

Publicerat av

Håkan Fahlstedt

Född brynäsare och har besökt Gavlerinken sedan treårsåldern. Gjorde några år som supporterklubssordförande. Gick vidare till att bli sponsor och nu tycker jag mest. Här tänker jag fokusera på saker runt Brynäs, mer än matchanalyser.

Lämna ett svar