Haters gonna hate, hate hate…

Jag fascineras ständigt över det här uppdämda hatet som finns mot Brynäs i olika sammanhang. Första bästa chans till att spotta lite på klubben tas med glädje. Nu senast har en artikel i Gefle Dagblad där det berättas om att Brynäs stoppar en sjuåring från att träna med dem. Jag tänker inte lägga någon större värdering i vilken part som gjort fel, men jag kan konstatera att Brynäs följer det överenskomna avtalet ”Gästrikemodellen”, och i ett enskilt fall blir det ju lite kantigt. Men jag tror att i det långa loppet är det rätt att inte låta knattar byta klubb som de behagar (eller oftast: föräldrarna behagar). Det skapar en bättre bredd och en bättre inskolning i idrottslivet. Sen är det väl alltid lite frågetecken runt ”snyfthistorier” i tidningen, det ligger oftast mer bakom än vad som förmedlas. En intressant del i artikeln, om vi ska vara lite noggrann, (detta stycke verkar borttaget nu) är att det pratades om att de hade 300m till Brynäsvallen och 1,1 mil till Huges hall. Problemet är väl att om du bor på helt fel sida av Brynäsvallen från Bomhus-hållet sett, så kan du som mest ha 5 km till Huges hall.

Sen tycker jag det är underligt att bara yngsta sonen skall byta, men men det var inte artikeln i sig som var intressant utan alla ”VIDRIGT, Brynäs!”, och liknande, som florerar på sociala medier. Alla tar chansen att kasta skit, troligen efter att bara läst rubriken, i Aftonbladet…

Det här hatet ligger liksom alltid och gror, och det är inte bara motståndarsupportrar som hyser detta hat, utan det är nästan mer vanligt bland Gävlebor och de i närliggande kommuner. Kan det ha med den missunnsamhet som råder så stark i vår region?

Make love, not war! Och stå ut under uppehållet, snart är det match igen.

Publicerat av

Håkan Fahlstedt

Född brynäsare och har besökt Gavlerinken sedan treårsåldern. Gjorde några år som supporterklubssordförande. Gick vidare till att bli sponsor och nu tycker jag mest. Här tänker jag fokusera på saker runt Brynäs, mer än matchanalyser.

Lämna ett svar