Troligtvis det bästa som kunde hända

Jag hade mentalt, mer eller mindre, redan skrivit denna text innan final sju ens hade börjat. Inte för att jag nödvändigtvis trodde på förlust, inte alls faktiskt, men för att inte jinxa det hela och för att jag ser det som ett bättre scenario i det längre perspektivet.
Ville jag inte att det fjortonde guldet skulle bärgas i år? Självklart vill jag ha ett guld per år, men jag är inte helt förtjust i att vinna ett, relativt oväntat, guld och sedan inte skörda av framgångarna, vilket skett tidigare.
Jag vill alltså påstå att det var rätt bra med en förlust igår, eller bra var ett jävligt dåligt ordval, men det finns i alla fall fördelar med gårdagens resultat. Jag tror nämligen att det finns en enorm potential till att bygga en dynasti de kommande åren, förutsatt att det läggs ner ett fortsatt hårt, hårt jobb. Mina tankar går nåt sånt här:
  • En förlust gör att de spelare/ledare som finns kvar nästa år kommer att vara extremt hungriga på det där guldet kommande säsong, i stället för att riskera en viss mättnad. Spelarförluster är även större vid ett guld.
  • Laget har dessutom sammansvetsats och rollerna har satts, vilket kommer att ge positiva effekter långt in i framtiden.
  • Förhoppningsvis har även populariteten/intresset för laget ökat i och med den smått heroiska insatsen i slutspelet, vilket kan leda till ett ökat publiksnitt. Just publiksnittet (jag gillar förvisso inte det mätetalet, men läs intäkt/match i stället) är otroligt viktigt för att ekonomin och dessutom stämningen på matcherna skall vara på högsta nivå.
  • Vi har fått fram en kapten som verkligen andas Brynäsanda
  • Det har dessutom skapats en ”Vi kan ta ett guld”-mentalitet kring laget. Den försvinner knappast till kommande säsong.
  • Jag gillar inte Bengtzén, av flera skäl, men det går inte annat än att berömma honom för årets lagbygge, och jag är övertygad om att kommande säsongs lag kommer att vara av samma kvalitet. Även om rykten om t ex Rittola oroar mig.
  • Det finns flera lovande juniorer som kommer att ta ett kliv till kommande säsong.
  • I och med att Brynäs tvingade fram en tredje hemmamatch i finalserien, blev det ekonomiska utfallet nästintill maximalt.
Summa summarum, det finns en enorm potential att bygga en ny storhetstid, om bara viljan, kraften och uthålligheten finns.
Självklart finns det utmaningar med kommande säsong med, det krävs enormt med jobb för att nå en final kommande säsong. Det finns såklart en risk med att  den gångna säsongen skapar en illusion om att det är enklare än vad det är att nå guldet, att det tummas lite på det hårda jobbet. Jag tror inte så blir fallet, men visst finns risken där. Det gäller redan med början på tisdag att sätta upp målen för inte bara kommande säsong utan kommande era. EN final är ingen final, målet måste ligga på nivån utan final, exempelvis de kommande tre åren, är vi inte ens i närheten av nöjda.
Nu har det gått något år efter den stora personalomsättningen, och den nya organisationen börjar sätta sig. Det innebär att kraven måste öka och här kommer vi supportrar in. Vi måste ställa höga krav, inte bara på spelare/ledare i laget, utan även på hur ledning/styrelse mm sköter allt från ekonomi till strategiska beslut. Jag tänker försöka sätta lite fler ord på detta här på bloggen, särskilt tiden fram till årsmötet. Jag skulle bli väldigt glad om ni som läser här ville dela med er med era tankar kring just detta.

Publicerat av

Håkan Fahlstedt

Född brynäsare och har besökt Gavlerinken sedan treårsåldern. Gjorde några år som supporterklubssordförande. Gick vidare till att bli sponsor och nu tycker jag mest. Här tänker jag fokusera på saker runt Brynäs, mer än matchanalyser.

Lämna ett svar